Genel Haberler

Diyanet-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesi
Ülke genelinde Diyanet ve Vakıf çalışanlarının yetkili sendikası olan Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası, Ankara Büyük Anadolu Otel’de 8-9 Eylül 2018 tarihlerinde Başkanlar Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası şu kararlar alındı:
TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ
8 EYLÜL 2018 /ANKARA
1-Küresel Sermayenin Kirli Oyunlarının Üzerine Kararlılıkla Gidilmelidir
Yeni Türkiye, içerde ve dışarıda bazı odakları rahatsız etmiştir. 17 Aralık Küresel Operasyonu, Gezi olayları ve FETÖ işgal kalkışması ile devam eden saldırılar, ekonomi savaşları ile sürmektedir. Dolar üzerinden başlatılan ekonomi savaşı ülkemiz üzerinde oynanan oyunların devamıdır. Kurtuluş Savaşı ruhu ile bu saldırılarında üstesinden geleceğimize inancımız tamdır. Yerli ürün kullanımı ve kendine yetebilen bir Türkiye ekonomi savaşlarına karşı en büyük silahımızdır.
2-Müslüman Coğrafya’da Akan Kanın Durdurulmasını İstiyoruz
Bugün Filistin, Suriye, Arakan başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde akan Müslüman kanı karşısında uluslararası hukukun tanınması, uluslar arası kuruluşların harekete geçmemesi kabul edilemez. Müslüman coğrafyada dökülen kanın ve oluşan mağduriyetlerin karşısındayız.
3-İdlib Üzerinden Oynanmak İstenen Oyuna Derhal Son Verilmelidir
Uluslararası güçlerin çıkar çatışması haline gelen İdlib’de ateşkesin bozulmaması için bütün yollar denenmelidir. 2011 yılından beri savaş ve gözyaşının hakim olduğu Suriye ve özelde İdlib’e yapılacak bir saldırı insanlık için felaket olur. Sorunlar diplomasi yolu ile çözülmeli ve Suriye halkı kendi topraklarında güven içinde yaşamalıdır.
4-Diyanet Akademisi
Diyanet-Sen’in 2007 yılından beri toplu sözleşme masasına taşıdığı Diyanet Akademisi hazırlıklarının tamamlanması son derece sevindirici bir gelişmedir. Zamanın gereklerine göre donanımlı, nitelikli ve model din görevlisi ihtiyacını karşılaması düşünülen Diyanet akademisinin bir an önce hayata geçmesi din istismarlarının da önüne geçeçektir. Diyanet Akademisi, çağın getirdiği yeni problemlere Dinin doğru cevabını ortaya koyacak cesaret ve donanımda din görevlisinin yetiştirileceği bir eğitim-öğretim kuruluşu olarak düşünülmelidir. Bu şekilde düşünüldüğünde, Akademi’nin ivedilikle kurulmasının ve İmam-Hatip Liseleri, İlahiyat Fakülteleri, İslami İlimler Fakülteleri ve muadilleri ile işbirliği içinde çalışarak, nitelikli ve donanımlı din görevlisi yetiştirmeye başlamasının elzem olduğu daha iyi anlaşılmaktadır.
5-Kadınlar Sendikal Örgütlenmede Daha Aktif Rol Almalı
Diyanet İşleri Başkanlığı en köklü kurumlarımızdan birisi ve sendikalaşma oranı en yüksek kamu kesimi olmasına rağmen kurumumuzda da kadın çalışan oranı maalesef düşüktür. Genel Merkezden başlattığımız Kadınlar Komisyonlarının şube ve il yönetimlerinde de bir an önce kurulması daha önce kurulanların da daha aktif hale getirilmesi elzemdir.
6-4 /B’lilerin Eğitim Hizmetlerinden Yararlanması Sağlanmalı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli 4/B’li personelinin Tashih-i Huruf, Aşere Takrib-Tayyibe, İhtisas kursları, Eğitim merkezi kursları vs eğitim hizmetlerinden yararlanamaması daha iyi hizmet vermek ve kendini geliştirmek isteyen personelin önündeki en büyük engeldir. Gerekli düzenlemeler yapılarak bu eğitimlerden yararlanmak isteyen 4/B’li personelin önündeki engeller kaldırılmalıdır.
7-3600 Ek Gösterge Tüm Diyanet Personelini Kapsamalıdır
Yasal düzenleme çalışmaları devam eden din görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması tüm kurum çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda farklı hizmet sınıfı ve farklı fakülte mezunlarına farklı uygulanan ek göstergenin iş barışına gölge düşürdüğü aşıkardır. Yeni düzenlemenin tüm personeli kapsayacak şekilde yapılması iş barışı açısından önemlidir.
8-Boş Kadroların Doldurulmalı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda şu anda 20 bin civarında boş kadro bulunmaktadır. Din hizmeti doğası gereği boşluk kabul etmeyen bir alandır. Bu nedenle en kısa sürede kurumumuzdaki bu boş kadroların doldurulması din hizmetinin daha sağlıklı yürütülmesi açısından elzemdir.
Halkımızın ihtiyaç duyduğu ve inşa ettiği camiyi, din görevlisiz bırakmak doğru değildir. Kadroların boş olmasının getirdiği sorunlar halkımız ve devletimiz için sıkıntı doğurmaktadır. Bu tür sıkıntıların yaşanmaması için boş kadrolar doldurulmalıdır.
9-Vekil ve Fahri Çalışanlar Kadroya Alınmalıdır
Yıllardır Diyanet İşleriBaşkanlığı bünyesinde fahri ve vekil olarak görev yapan bütün yeterliliklere haiz çalışanların son kez kadroya alınması gerekir. Kadrolu meslektaşları ile yıllardır aynı işi yapmalarına rağmen çok cüzi miktarda ücret alan ve bütün haklardan yoksun bırakılan Fahri ve Vekil çalışanlara son kez kadro verilmesi mağduriyetlerinin giderilmesi açısından önemlidir.
10-Görevde Yükselme Sınavı Belli Periyotlarda Yapılmalı
Kamu görevlilerinin kariyer yolculuklarında önemli bir merhale olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları, belirli bir takvime bağlanarak belli periyotlarla düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Ayrıca, görevde yükselmeye tabi kadrolara yapılacak atamaların bu sınav sonuçlarına göre gerçekleştirilmesi yönünde bir düzenleme yapılmalıdır.
11-Yardımcı Hizmetler Genel İdare Hizmetler Sınıfına Geçirilmeli
Din hizmetinin sürdürülmesinde, niteliğinin artırılmasında vazgeçilmez öneme sahip olan yardımcı hizmetler sınıfı kadrolarındaki çalışanlar genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmeli, ek gösterge verilmesi başta olmak üzere, özlük haklarında iyileştirme yapılmalıdır.
12-Sendikacılığı Uluslararası Boyuta Taşıma Çalışmalarımız Devam Edecek
Düşüncemiz, inancımız, kültür ve geleneklerimiz farklı olsa da dünyanın her yerinde alın terinin ve gözyaşının renginin aynı olduğu gerçeğinden hareketle, sendikal mücadelenin küresel bir mücadele olduğu bilinciyle, daha etkili olabilmek ve sendikaların kapasitelerini birleştirebilmeleri için sendikal mücadeleyi ulusal boyuttan uluslararası boyuta taşıma noktasındaki çabalarımız devam edecektir.
Genel Haberler
- 2025 Nisan KİK Görüşmeleri Başladı
- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Gazze’nin çocuklarını selamlıyoruz
- Bakan Işıkhan’a Diyanet Çalışanlarının Sorunları İletildi
- Sınav Varsa Diyanet-Sen Var!
- Diyanet-Sen 2. Teşkilat Eğitim Toplantılarının Sonuncusu Mardin’de Gerçekleştirildi
- Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun
- Kadir Gecemiz Mübarek Olsun
- Çanakkale Zaferi Büyük Bir Destandır
- 65.238 İmza ile Maaş Anlaşma Mağduriyetine Dur Diyoruz
- Diyanet-Sen’den Diyanet İşleri Başkanlığı Maaş Ödeme Anlaşmaları Sorunlar ve Çözüm Önerileri Odak Analiz Kitabı
- Korkma Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Al Sancak!...
- Dünya Kadınlar Günü “Güçlü Aile ve Güçlü Toplum” Mücadelesine İvme Kazandırmalıdır
- Genel Başkan Ali Yıldız Konya Şube’nin İftar Programına Katıldı
- Diyanet İşleri Başkanlığımız Kuruluşunun 101. Yılında Hizmetlerine Devam Ediyor
- Hoş Geldin İyilik Ayı Ramazan
- Diyanet-Sen’den Aile Yılı Eylem Planı
- 28 Şubat Mağduriyetlerinin Giderilmesi İçin Komisyon Oluşturulmalıdır
- Teşkilat Bölge Eğitim Toplantılarının Beşincisi Trabzon’da Gerçekleştirildi
- Teşkilat Bölge Eğitim Toplantılarının Dördüncüsü Nevşehir’de Gerçekleştirildi
- Teşkilat Bölge Eğitim Toplantılarının Üçüncüsü İzmir’de Gerçekleştirildi
- Ayrıcalıkların Dünyası: Memur-Sen Avantaj
- Diyanet-Sen’in Kurucularından Remzi Sarıoğlu’nu Rahmetle Anıyoruz
- Diyanet-Sen’den AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur’a Ziyaret
- Af ve Mağfiret Gecesi Berat Kandiliniz Mübarek Olsun
- Genel Başkan Yıldız, BBP Genel Başkanı Destici’yi Ziyaret Etti